Wolne popołudnie. Idealny moment, by rozsiąść się w fotelu i rozpłynąć w kokosowym latte.
Jej przygotowanie jest niezwykle proste, a aromatyczna kawa, mieszająca się z mleczno-kokosową pianką to arcydzieło smaków, które rozchmurzy każdego.
Do jej przygotowania będziesz potrzebować:
1 porcja espresso
100 ml mleka kokosowego
50 ml mleka krowiego, roślinnego lub wody
kieliszek malibu
wiórki kokosowe
mleko skondensowane/cukier kokosowy (opcjonalnie)
Do wysokiej szklanki wlej lekko podgrzane mleko kokosowe. Do spienienia użyj spieniacza ręcznego. Do mlecznego musu wlej kieliszek malibu i porcję espresso. Piankę na wierzchu napoju posyp szczyptą cukru kokosowego i wiórkami.
Jeśli masz ochotę na odrobinę słodyczy dosłodź całość mlekiem skondensowanym lub wspomnianym cukrem kokosowym.