Szukasz raju dla podniebienia? Jesteś w dobrym miejscu. Znaleźliśmy kulinarne królestwa krewetek. Przed Tobą lokale, które zaspokoją Twoje gusta, serwując dania zarówno w luksusowy, klasyczny jak i orientalny sposób. Do tego towarzystwo ciekawych przestrzeni – w sam raz, by podzielić się nimi na insta!
WOOSABI
Zjawiskowo klimatyczne miejsce w sercu Wrocławia, które czaruje nietuzinkowymi smakami kuchni azjatyckiej. Ten robiący wrażenie, pełen roślin lokal, pozwala na rozsmakowanie się w najlepszych odsłonach orientalnych dań w chilloutowej atmosferze. Prawdziwa uczta dla zmysłów.
MOMO
W Momo każdy owoc morza traktowany jest w sposób wyjątkowy. Pod okiem doskonałych kucharzy powstają zupełnie nowe, autorskie dzieła kulinarne. Twórcy dań dalecy są od rutyny, a gotowanie jest dla nich prawdziwą sztuką, której smak powinien zachwycać w każdym kęsie. Na wysoką jakość potraw składają się między innymi doskonałe składniki, pochodzące od lokalnych dostawców. Każde danie stanowi dla kucharzy ogromne pole do popisu, dlatego tutaj nuda Ci nie grozi, a menu stale będzie Cię zaskakiwać nowymi wariacjami smakowymi.
SHRIMP HOUSE
Miejsce zostało stworzone przez trzech braci – Macieja, Andrzeja i Michała, po uszy zakochanych w gotowaniu, już od najmłodszych lat. Ich menu inspirowane jest morzem, dlatego krewetki stały się głównym bohaterem wszystkich dań. Urokliwy lokal, w którym panuje przyjemna atmosfera, a na ścianie wisi cieszący oko neon przedstawiający krewetkę, tak przypadł do gustu amatorom krewetek, że morskimi smakami ze Shrimp House możecie się raczyć już w Gdyni, Szczecinie, Bydgoszczy, Warszawie, Poznaniu, Wrocławiu, Gliwicach, Krakowie i Katowicach. Morze na wyciągnięcie ręki!
WHY THAI
Miejsce zrodziło się z miłości do tajskiej kuchni. Kucharze pochodzą z renomowanych tajskich restauracji, a na talerzach potrafią wyczarować pieszczące podniebienia cuda. Why Thai znajdziesz w Warszawie i Poznaniu, to właśnie z tego miejsca przeniesiesz się w kulinarną podróż do Tajlandii.
REJCZEL Krewetki&Wino
W tym miejscu odkryjesz fuzję krewetkowych smaków. W warszawskim lokalu możesz rozkoszować się między innymi Consomme krewetkowym z owocami morza, klasycznymi krewetkami z pieczywem, krewetkami z gruszką i kaparami, z awokado i pomidorkami cherry, aglio olio… W Rejczel odkryjesz krewetki o wielu twarzach.
THAI ME UP
W Thai me up pierwsze skrzypce grają smaki Tajlandii, a dania przygotowane są na oczach gości. Nie ukrywamy, że ogień buchający spod woka robi wrażenie. Proste, klimatyczne i ponadczasowe wnętrze zachęca do miłych spotkań w towarzystwie doskonałych dań i autorskich koktajli. Szef kuchni – Sunchai, serwuje zaskakujące dania również poza standardowym menu. Tutaj kulinarne zaskoczenie czeka na każdym kroku!
Jak widzisz, restauracyjnych perełek w krewetkowym królestwie jest kilka, dlatego jeśli kochasz krewetki miłością prawdziwą, ruszaj w drogę! Nie pożałujesz.