Pączek z kawą nabiera nowego znaczenia

Fot. Materiały Kenilworth Bakery

Pączek i kawa to duet doskonały. Słodka miękkość, popijana łykiem lekko gorzkiego, aromatycznego naparu sprawia, że kubki smakowe szaleją z radości. Jednak odsłona, w jakiej serwują tę kultową parę w Kenilworth Bakery, potrafi mocno zaskoczyć! Jeśli tak jak my, nie możesz od czasu do czasu oprzeć się kawie i pączkowi — zobacz ich zrewolucjonizowaną wersję.

Pączek i kawa wersja 2.0

Piekarnia Kenilworth Bakery mieści się w Australii, ale swoimi nietypowymi pomysłami inspiruje cały świat. Oprócz wyzwań z jedzeniem długich, kilogramowych donutów, ich najnowszym hitem, jest serwowanie kawy, we wnętrzu pączka. Puszyste wypieki, są odpowiednio formowane, by zamiast miejsca na nadzienie, znalazło się w nim miejsce na napój. Wgłębienia zostają nasmarowane kremem czekoladowym, by ograniczyć nasiąkanie ciasta. Następnie bariści nalewają do nich świeżo parzoną kawę, koniecznie zwieńczoną imponującym zdobieniem latte art. Wygląda to przeuroczo, a skonsumowanie tego deseru, jest nie lada wyzwaniem i wywoływaczem spontanicznej radości.

Ten kawowy rarytas serwowany jest codziennie i cieszy się ogromnym powodzeniem. Nic dziwnego, w końcu to zupełnie nowy poziom kawowo-pączkowego doświadczenia.

Uwielbiamy takie słodkie inspiracje, a Wy?

Udostępnij ten artykuł
Tagi
Przewodnik po najbardziej stylowych restauracjach Europy
28 maja 2025
Jeśli uwielbiasz delektować się doskonałym jedzeniem, we wnętrzach dopieszczonych w każdym calu — dobrze...
Read More
Adaptogeny, mikroalgi i matcha 2.0 – co będziemy pić i jeść w 2025?
23 maja 2025
W 2025 roku nowoczesne odżywianie wkracza na kolejny poziom. Estetyka łączy się z funkcjonalnością, a...
Read More

polecamy