Pączek i kawa to duet doskonały. Słodka miękkość, popijana łykiem lekko gorzkiego, aromatycznego naparu sprawia, że kubki smakowe szaleją z radości. Jednak odsłona, w jakiej serwują tę kultową parę w Kenilworth Bakery, potrafi mocno zaskoczyć! Jeśli tak jak my, nie możesz od czasu do czasu oprzeć się kawie i pączkowi — zobacz ich zrewolucjonizowaną wersję.
Pączek i kawa wersja 2.0
Piekarnia Kenilworth Bakery mieści się w Australii, ale swoimi nietypowymi pomysłami inspiruje cały świat. Oprócz wyzwań z jedzeniem długich, kilogramowych donutów, ich najnowszym hitem, jest serwowanie kawy, we wnętrzu pączka. Puszyste wypieki, są odpowiednio formowane, by zamiast miejsca na nadzienie, znalazło się w nim miejsce na napój. Wgłębienia zostają nasmarowane kremem czekoladowym, by ograniczyć nasiąkanie ciasta. Następnie bariści nalewają do nich świeżo parzoną kawę, koniecznie zwieńczoną imponującym zdobieniem latte art. Wygląda to przeuroczo, a skonsumowanie tego deseru, jest nie lada wyzwaniem i wywoływaczem spontanicznej radości.
Ten kawowy rarytas serwowany jest codziennie i cieszy się ogromnym powodzeniem. Nic dziwnego, w końcu to zupełnie nowy poziom kawowo-pączkowego doświadczenia.
Uwielbiamy takie słodkie inspiracje, a Wy?