Przepisy na przekąski inspirowane viralowymi trendami z Instagrama

Zastanawiasz się, jak rozpocząć Nowy Rok ze smakiem?
Dziś serwujemy najlepsze przepisy z Instagrama, które idealnie komponują się z szampańskim nastrojem!

Butter board to największy hit kulinarny tego roku. Możemy spotkać go w przeróżnych wydaniach i dowolnie modelować przepis bazowy w zależności od naszych preferencji smakowych. Trend na maślaną deskę w ekspresowym tempie podbił Instagrama i TikToka, a każdy, kto się na niego natknie, ma ochotę go posmakować.
Wystarczy deska, duuuża ilość dobrej jakości masła i ulubione dodatki w postaci soli himalajskiej, pieczonego czosnku, różnych rodzajów sera, owoców takich jak maliny, cząstki pomarańczy lub figi, orzechy, oliwa z oliwek, miód lub cokolwiek, na co tylko mamy ochotę. Dobrą alternatywą dla masła jest hummus. Maślaną abstrakcją częstujemy się, nanosząc jej porcję na kawałek chrupiącego, świeżego pieczywa. Temu nie da się oprzeć!

Deska masła lub hummusu

Gruszki z gorgonzolą

Czy istnieje lepszy duet niż gruszka & gorgonzola? Śmiemy wątpić.
Delikatna, soczysta słodycz mieszająca się z kremowym, lekko pikantnym serowym charakterem gorgonzoli to smakowy majstersztyk. Do tego szczypta siekanych orzechów włoskich, miód i jesteśmy w niebie. Gruszkę z gorgonzolą możecie zapiec w połówkach lub pokroić ją w plasterki, umieścić na arkuszu ciasta francuskiego, przykryć cząstkami gorgonzoli, a po upieczeniu i wyjęciu z piekarnika doprawić orzechowo-miodowymi dodatkami. Cud, miód!

Biscoff Cheesecake

To jeden z najbardziej satysfakcjonujących deserów, jakie tylko możecie sobie wyobrazić. Łączy w sobie smak sernika i karmelizowanych, lekko korzennych ciasteczek Lotus Biscoff, które pewnie niejeden raz dostaliście jako dodatek do kawy lub herbaty.
Biscoff cheesecake składa się tylko z 4 składników (jogurtu greckiego, serka śmietankowego, mąki owsianej i kremu Lotus). To sycąca i aksamitnie kremowa propozycja, której nie może zabraknąć na sylwestrowym stole. Rozpływa się w ustach!

Green Goddess Salad

Oto kolejny TOP przepis — sałatka z sosem zielonej bogini, tym razem zaproponowanym w wersji wegańskiej. Jest pyszna, kremowa, przyjemnie chrupiąca i świeża, a jeśli kochasz zielony, to tym bardziej przypadnie Ci do gustu — prawie każdy jej element jest w tym kolorze. Green Goddess Salad to istna bomba wartości odżywczych i cennych witamin. Można jeść ją solo lub nakładając porcje na nachosy. Jest strzałem w dziesiątkę zarówno na imprezach, jak i w codziennym jadłospisie. Nie bez przyczyny jej popularność na Instagramie i TikToku stale rośnie. Koniecznie spróbuj!

Żeberka z kukurydzy

Wyglądem przypominają macki ośmiornicy, smakują jak żeberka, a w rzeczywistości to nic innego jak zapiekane z masłem czosnkowym cząstki kolby kukurydzy! Tę kukurydzianą przekąskę przygotowuje się błyskawicznie, jest wegetariańska, a jej smak i ciekawy wygląd z pewnością zostaną zapamiętane przez Twoich sylwestrowych towarzyszy.

Japanese snack

Musimy przyznać, że sałatka w takiej formie wygląda bardzo egzotycznie. To japońska przekąska, która jest tak świeża i pyszna, że może uzależniać! Motywem przewodnim jest ogórek otulony nieziemskim dressingiem z sezamu, majonezu, octu ryżowego, sosu sojowego i tahini. Wygląda spektakularnie, prawda?

Butterfly Pea Flower Mochi Rolls

A teraz czas na coś skrajnie uroczego. To błękitne rolki, dla których bazę stanowi przepis na miękkie jak chmurka mochi.
We wnętrzu mochi rolls skrywa się lekkie, śmietankowe nadzienie.
Smakuje i wygląda intrygująco. Sama słodycz!
Możesz również iść o krok dalej i zrobić dla gości błękitny napar, o którym możecie dowiedzieć się więcej z tego wpisu.

Pysznego Nowego Roku!

Udostępnij ten artykuł
Tagi
Disco mushroom. Detal, który wywołuje efekt wow
15 września 2023
Dyskotekowe kule wracają do łask! A dokładniej dyskotekowe grzybki inspirowane ich blaskiem. To przedmioty,...
Read More
5 przepisów na zachwycające jesienne kanapki, jak z Pinterest
13 września 2023
Jesień kryje w sobie bogactwo smaków. Jak wykorzystać to, co daje nam natura i przygotować pyszne posiłki?...
Read More

polecamy