Płatki z mlekiem, a może croissant? Teraz już nie trzeba wybierać, bo na rynku pojawiła się opcja idealna, która łączy w sobie atuty tych obydwu uwielbianych wariantów śniadaniowych.
Francuskie wypieki w sercu Nowego Jorku
Nowojorska piekarnia L’Appartement 4F inspiruje się francuską kuchnią. Menu przepełnione jest wypiekami, którym nie można się oprzeć — są tam bagietki, chleby z chrupiącą skórką, maślane croissanty i wiele innych obłędnych propozycji.
Twórcy tego miejsca postanowili pójść o krok dalej. Wpadli na genialny pomysł — wykreowali swoją autorską fuzję kuchni amerykańskiej i francuskiej, a dokładniej nową interpretację płatków zbożowych z mlekiem, które stanowią wręcz ikoniczny motyw nowojorskich śniadań. W L’Appartement 4F opracowano recepturę na mini rogaliki, obtoczone w słodkiej cynamonowej mieszance, które następnie lądują w stylowych kartonikach i są sprzedawane, jako intrygujący zamiennik płatków do mleka. Wygląda to przeuroczo!
Rogaliki w mleku stały się hitem
Maleńkie croissanty nurzające się w misce z mlekiem stały się prawdziwym hitem. Na TikToku wyświetlono je pod hasztagiem #cerealcroissant już kilkanaście milionów razy, a sama piekarnia cieszy się ogromnym zainteresowaniem nie tylko na Brooklynie, ale i na całym świecie — dowodem na to jest imponująca liczba ponad 100 tysięcy obserwatorów oraz komentarze pod postami, które są najlepszą reklamą tych przesłodkich wypieków:
Mimo wysokiej ceny, bo aż 50 dolarów za pudełko 250 mini rogalików, chętnych na croissanty do mleka nie brakuje. Fani tych wypieków czekają na nie w kolejce od samego świtu. Muszą smakować obłędnie!
Petite céréale lądują w naszym wyśnionym menu śniadaniowym.