Szukasz intrygujących miejsc, w których zjesz coś pysznego? Oto one!
Każde inne, każde pyszne i na swój niepowtarzalny sposób warte uwagi.
Poznaj nasze świeże TOP 5 miejsc na miłe i smaczne wyjście.
Lastriko Bistro | Kraków
Lastriko Bistro zachwyca już od pierwszego wejrzenia. W tym pięknym, powywijanym, designerskim wnętrzu w śmietankowym odcieniu serwowane są wyśmienite śniadania i brunche, koktajle i satysfakcjonująca porcja sztuki. Co miesiąc organizowane są tu wernisaże krakowskich artystów, a w weekendy Lastriko zamienia się w miejsce idealne na potańcówkę.
Nicoletta | Warszawa
Nicoletta to nowość na mapie Warszawy. W klimatycznym wręcz filmowym wnętrzu odbywa się istny seans włoskich smaków. Co powiesz na ravioli z groszkiem, guancale, smażoną śmietaną i wędzonym masłem? A może klasyczne risotto bianco ze smażonym jarmużem, gorgonzolą i figami? Menu ocieka rozpustnymi propozycjami. Jeśli więc szukasz atrakcyjnego miejsca z boskim jedzonkiem, to wiesz, gdzie się kierować!
Sanszajn | Poznań
W secesyjnym domu z 1900 roku zaprojektowanym przez Hermanna Böhmera i Paula Preula karmią, słodzą i bawią. Właśnie tu, poczujesz się jak u siebie. W miłym dla oka i duszy wnętrzu można napić się dobrej kawy, wina, no i oczywiście posmakować pysznych deserów, śniadań i dań, którym nawet nie próbuj się opierać. Są pyszne, sprawdź koniecznie.
Bianca Mozzarella | Warszawa
Są wśród nas seromaniaczki? Tak myślalyśmy — my też nimi jesteśmy, dlatego chętnie dzielimy się z Wami naszym odkryciem. Bianca Mozzarella to sklep i restauracja w jednym. Miejsce powstało z pasji do serów Kai i apulijskiej tradycji kulinarnej Francesco, którzy tworzą Biancę. Zjecie tu najlepszą Mozzarellę, Burratę, Ricottę, Straciatellę i Scamorzę, zupełnie jak we włoszech. Wszystkie produkty powstają na bazie ekologicznego, polskiego mleka, a także wiedzy, pasji i serca. Uwielbiamy!
Bar Leon | Gdańsk
A na koniec przedstawiamy Wam Leona — to bardzo osobliwy bar. Podają tu koktajle i obłędną ucztę w formie talerzyków, które pozwalają na dzielenie się smakiem z bliskimi. Talerze Leona dobierać można w taki sposób, by dało się je łączyć i dzielić, czerpiąc jednocześnie największą frajdę ze wspólnego jedzenia. Jest świetnie.
Miło i pysznie.