Massala to niezwykłe miejsce, założone przez równie niezwykłego, pełnego pasji i charyzmy kucharza Sange’a Sood, o którego talencie mogli przekonać się widzowie i jury II edycji prestiżowego programu MasterChef.
Wszystko zrodziło się z ogromnej potrzeby dzielenia się niebywale aromatycznymi doznaniami smakowymi, pochodzącymi z azjatyckich potraw.
Nazwa Massala oznacza mieszankę zmielonych przypraw, bez których nie obejdzie się przy tworzeniu aromatycznych potraw.
Kuchnia prezentowana przez Sange Sood, łączy w sobie świeżą, kulinarną odsłonę Azji wraz z nowoczesnymi elementami fusion.
Wszystkie potrawy Massali cechują się autentycznością, bazując na doskonałych składnikach i niebywałych połączeniach smakowych.
To, co dzieje się na talerzu Sange’a to poezja smaku i wynik wielkiej miłości i pasji do gotowania.
Autor dań uwielbia dzielić się swoim zamiłowaniem i doświadczeniami wynikającymi z bliskich spotkań z oryginalną, domową kuchnią dalekowschodnią, dlatego oferuje liczne kursy, pokazy kulinarne i niezwykle barwne cateringi, idealne na wszelkiego rodzaju wydarzenia.
Podczas tych spotkań i uroczystości Sange zapewnia rozkoszne menu, które zachwyca gości szczyptą nieznanych im dotąd smaków.
Wierzcie nam, tak oryginalne dania na długo zapadają w pamięć, przywołując miłe wspomnienia.
Jeśli pragniesz pójść o krok dalej, serce pcha Cię w kierunku kuchni, a kubki smakowe domagają się nowych doświadczeń, warto umówić się na mistrzowski kurs Massala, który w ekscytujący sposób pomoże oszlifować Twój talent. Co więcej – na oficjalnej stronie możesz rozsmakować się w dopieszczonych przez Sange’a przepisach.
Uwielbiamy kuchnię Massala, a nasz apetyt na azjatyckie smaki rośnie z każdą minutą. Prawdziwy raj dla podniebienia!
Jeśli zainpirowałyśmy Cię, koniecznie odwiedź www.massala.info