Raj na ziemi? Oto on!
Otwarta w tym roku Restauracja & Cocktail Bar Paradiso znalazła się w czołówce najciekawiej zaaranżowanych lokali w Warszawie. Projekt spod ręki architektów 370 Studio intryguje i doskonale współgra z serwowanymi przez Paradiso smakami.
Połączenie kuchni fusion z kulinarnymi tradycjami rejonu Morza Karaibskiego i tak wysmakowanym wnętrzem odcina od przyziemności i wprowadza w błogostan.
Istny raj
Ten nietypowy lokal zlokalizowany jest w równie nietypowej lokalizacji – w jednym z zabytkowych budynków na terenie zrewitalizowanej Fabryki Norblina w Warszawie. Architekci: Michał Miszkurka, Anna Śliwka i Katarzyna Westrych-Pavy wyczarowali tu barwną idyllę.
W tropiku
We wnętrzu króluje bujna roślinność. Każdy kąt obfituje w kępy zwisających i pnących się roślin. Kolorem przewodnim jest zieleń, a mozaikę jego odcieni możemy spotkać zarówno na ścianach, drzwiach, jak i lożach.
Wymownym, rajskim akcentem jest namalowany na schodach mural, nawiązujący do obrazu Lucasa Cranacha „Adam i Ewa”.
Wnętrze łączy w sobie cechy stylu kolonialnego, którego przedstawicielami są tutaj krzesła z giętego drewna, z plecionymi, rattanowymi wstawkami, ze stylem lat 50. XX wieku, objawiającego się w miękkich, obitych welurem fotelach. Kontrast czerni i bieli na podłodze wibruje w oczach, a zwisające z sufitu lampy podkręcają klimat całości.
Odwiedziny tutaj to nie tylko raj dla podniebienia, ale i ciekawe estetyczne doznanie.