Miejsca, w których osłodzisz sobie życie

fot. Materiały prasowe NANAN

Jeśli szukasz miejsc, w których zaznasz chwili słodkiego, miłego życia, nasze propozycje staną się dla Ciebie wielką inspiracją. Zebraliśmy najbardziej imponujące pracownie cukiernicze w Polsce. Ich wytwory cieszą oko i są ucztą dla zmysłów. Oto on – zbiór 5 miejsc, w których króluje słodka rozpusta.

fot. Materiały prasowe Nanan

NANAN

Przestrzeń skąpana w lukrowym różu to wizytówka tego miejsca. Zgrabne monodesery pod lustrzanymi glazurami kuszą już od pierwszego wejrzenia. Ta współczesna autorska pracownia, przy wrocławskim rynku, wzbudza nieodpartą chęć odkrywania nowego wymiaru smaku.

fot. Materiały prasowe Nanan
fot. Materiały prasowe Nanan

Iga Sarzyńska

Iga wraz z Maciejem zamieszkali w Toruniu, na poddaszu kamienicy, tuż nad dawną fabryką najbardziej znanego toruńskiego piernikarza. Od tamtej pory Iga spełnia marzenia, tworząc markę Iga Sarzyńska “Wzrusza Toruń”. W jej klimatycznym sklepie odnajdziecie piękno, doskonały smak, inspirujących ludzi i pasję. Znajdziecie tu pierniki oraz inne cukiernicze cuda.

fot. Materiały prasowe Iga Sarzyńska
fot. Materiały prasowe Iga Sarzyńska
fot. Materiały prasowe Iga Sarzyńska
fot. Materiały prasowe Iga Sarzyńska

Tłok

Wypieki w tłoku kuszą pięknymi polewami, rozmaitością smaków i form. Raj dla łasucha. Do tego pyszna kawa, wystawy i wieczory filmowe. Uwierzcie nam na słowo – nie będziecie żałować. Wizyta w tłoku to słodki umilacz codzienności.

fot. Materiały prasowe Tłok
fot. Materiały prasowe Tłok
fot. Materiały prasowe Tłok

Odette

To miejsce, w którym każde ciastko jest wyjątkowe. Każdego dnia tworzone z mistrzowską precyzją i dbałością o najmniejszy detal. Autorzy poszukują idealnej równowagi między formą, a smakiem. Słodkości tworzone są w oparciu o światowe trendy cukiernicze, z wykorzystaniem wyłącznie naturalnych składników, od najlepszych dostawców z całego świata. Do produkcji wykorzystywana jest między innymi najlepsza na świecie czekolada Valrhona..

fot. Materiały prasowe Odette
fot. Materiały prasowe Odette
fot. Materiały prasowe Odette
fot. Materiały prasowe Odette
fot. Materiały prasowe Odette

Lukullus

Wszystko zaczęło się w 1946 roku na Pradze. Cukiernię prowadzi już trzecie pokolenie rodziny, niezmiennie trzymając fason i najwyższy poziom cukiernictwa, który zachwyca. Obecni właściciele ukończyli najlepsze francuskie szkoły gastronomiczne – słynną Le Cordon Bleu. Pracują według wymagających zasad tradycyjnego rzemiosła. Wszystkie półprodukty powstają w ich pracowni.
Tworząc wyznają zasadę, że droga na skróty jest niezgodna z zasadą cukierniczą.

fot. Materiały prasowe Lukullus
fot. Materiały prasowe Lukullus
fot. Materiały prasowe Lukullus

Podaruj sobie chwilę słodkiej, błogiej przyjemności. Niezależnie od tego, który lokal wybierzesz na początek, będzie to doskonały wybór!

Udostępnij ten artykuł
Tagi
8 skutecznych sposobów, jak osiągnąć sukces
19 lutego 2024
1. Dokąd i po co Aby dotrzeć do celu, najpierw musisz wiedzieć, dokąd zmierzasz. Określ jasno swój...
Read More
Najlepsze miejsca i pomysły na randkę
13 lutego 2024
obacz nasz przewodnik!
Read More

polecamy